020 – 210 10 99 info@sloepvrienden.nl

Heeft u zelf geen sloep en zou u graag willen varen door Amsterdam, dan zijn er een paar mogelijkheden op de vraag: ‘Waar een sloep huren in Amsterdam?’
Er zijn ruwweg een paar mogelijkheden: Een grote sloep bij een reder boeken, een sloep huren bij een particulier (Dit is niet toegestaan maar gebeurt wel.) Of u kunt een sloepje huren en zelf varen.  Heeft u advies nodig, bel of mail ons dan, en helpen we u een geschikte sloep te vinden.


1. Een grote sloep huren met schipper bij een rederij.
Er zijn enkele rederijen in Amsterdam, die sloepen te huur hebben. Deze sloepen zijn (meestal) elektrisch aangedreven en kunnen per uur gehuurd worden, en zijn geschikt voor 4 tot 43 personen. U betaalt altijd een vermakelijkheidsretributie aan de gemeente Amsterdam, a €  0,65 per persoon, als u een sloep huurt in Amsterdam. Daarnaast rekenen bijna alle rederijen een toeslag voor zelf meegebracht eten en drinken (zogenaamd ‘kurkgeld’). Sloepvrienden.nl doet dit niet!
Op deze site kunt u alle huursloepen van Amsterdam boeken.


2. Een grote sloep huren met schipper bij een particulier.
Hoewel dit niet is toegestaan gebeurt het nog wel eens dat particulieren hun sloep verhuren. Deze sloepen hebben geen vergunning, wat binnen de grachten volgens de regelgeving van de gemeente wel nodig is. Waternet is hier de afgelopen tijd intensief op aan het controleren. U loopt dus het risico aangehouden te worden en van boord te moeten. Gelukkig zijn er de laatste jaren veel sloepen met vergunning bij gekomen.
Voordeel particulier: Lagere prijs.
Nadeel particulier: Zeer wisselende kwaliteit van de boten. Kans op onverwacht einde van de trip door aanhouding door Waternet of de Water Politie.


Waar een sloep huren in Amsterdam?
3.
Een kleine sloep huren zonder schipper.
Het is mogelijk om een (kleine) sloep te huren waar mee je zelf gaat varen. Dit kan met maximaal 6 personen. Een kleine sloep huurt u al vanaf 79,- voor 3 uur.
Hierbij een link naar de rederijen die dit aanbieden.


Waar een sloep huren in Amsterdam? Wij helpen u graag de juiste sloep te vinden.

Natuurlijk heeft u ook goed weer nodig. Klik hier voor het weerbericht.